Kahve Konserleri: İlyun Bürkev Piyano Resitali

BİLET AL

Tarih16 Ocak 2022

Kadıköy Belediyesi

Kahve Konserleri yeni yıl ile birlikte Pazar sabahları saat 11.00 de Süreyya Operası’nda yapılacak.

Süreyya Operası Kahve Konserleri'ne, kahve kültürünün ülkemizdeki en eski temsilcisi olan Kurukahveci Mehmet Efendi, 150. yıl kutlamaları kapsamında sanata katkıda bulunmak amacıyla destek veriyor.

Her ay bir orkestra konseri haricinde oda müziği konserleri ile de devam edecek olan seride 16 Ocak’ta genç piyanist İlyun Bürkev, 23 Ocak’ta Can Özhan-Çağdaş Özkan keman-piyano resitali, 30 Ocak’ta ise Ozan Akkol-Ece Sözer keman-piyano resitalleri seslendirilecek.

İlyun Bürkev (piyano)

13 yaşındaki İlyun Bürkev, 4 yaşında başladığı piyano eğitimine Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuarı’nda Prof. Burcu Aktaş Urgun, devlet sanatçısı piyanist Gülsin Onay ve Salzburg Mozarteum Üniversitesi’nde Prof. Gereon Kleiner ile devam ediyor. Katıldığı birçok uluslararası piyano yarışmasında dereceler kazanan İlyun Bürkev, Ağustos 2021’de orkestra şefi Nil Venditti yönetiminde El Ele Müzik Senfoni Orkestrası ile 18. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali kapanış konserinde Mozart’ın 13 numaralı piyano konçertosunu icra etti. Eylül 2021’de Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde ve Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde solo konser verdi. 22 Ekim 2021 tarihinde Adana Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası ile Orkestra Şefi Eray İnal yönetiminde Mozart’ın 13 numaralı piyano konçertosunu seslendirdi. Son olarak ise 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Galataport İstanbul Açılış Özel Konseri’nde Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası ile Orkestra şefi Rengim Gökmen yönetiminde solist olarak yer aldı. Nisan 2021 tarihinde İstanbul’daki Chopin Uluslararası Piyano Yarışması'nda birincilik ödülü, en iyi Chopin performansı ödülü ve en iyi ulusal eser performans ödülü aldı. Mayıs 2021'de tarihinde dünyanın her bir yanından piyanistlerin katıldığı “Stars of Future” / “Geleceğin Yıldızları” platformu üyesi oldu ve bu yıl 18'incisi düzenlenen “Moscow Meet Friends” by Vladmir Spivakov Festivali'nde yer aldı.

J. S. Bach - Das wohltemperierte Klavier I, No. 16 in G minor, BWV 861

W. A. Mozart - Piano Sonata No.11 in A major, K.331

F. Chopin - Nocturne in E-flat major Op.9, No.2

F. Mendelssohn - Rondo capriccioso, Op.14

L. v. Beethoven - Grande Sonata Pathètique No.8 in C minor, Op.13

F. Chopin - Études, Op.10, No. 4

F. Liszt - Consolation No.3, S.172

R. Schumann - Fantasiestücke, Op.12

İ. Bürkev - The Wind

Kahve Konserleri ‘Kurukahveci Mehmet Efendi’ sponsorluğunda yapılmaktadır.

Bilet fiyatları: 15-20 TL

Arasız olarak yaklaşık 60 dakika sürecek olan konserin biletleri 9 Ocak’ta satışa çıkacaktır.

Biletler, Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası gişesinden veya bilet.kadikoy.bel.tr  adresinden temin edilebilir.

​Süreyya Operası’nda gişe her gün saat 10.00-18.00 arası, temsil günleri ise temsil başlama saatine kadar açıktır.

Değerli sanatseverler, etkinlik girişlerinde, İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı genelgeye istinaden fotoğraflı kimlik kartı, Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden HES kodu sorgulaması ve en az iki doz aşı olunduğuna dair belge kontrolü yapılacaktır. Hayat Eve Sığar uygulamasında ''HES Kodunu Sorgula'' menüsünden HES Kodunuzu sorguladığınızda ''Toplu etkinliklere katılamaz ve şehirlerarası ulaşım araçlarında seyahat edemez'' yanıtı çıkıyorsa, azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif PCR testi sorgulaması yapıldıktan sonra etkinlik alanına giriş yapabilirsiniz. Etkinlik alanında yapılan kontrol sırasında ''Toplu etkinliklere katılamaz ve şehirlerarası ulaşım araçlarında seyahat edemez'' görünmesi durumunda etkinlik alanına girişinize izin verilmeyeceğini üzülerek belirtiriz.

Etkinlik sırasında izleyiciler COVID-19 kapsamında alınan kurallara uymalıdır, muhakkak maske takmalı ve konser süresince maskelerini çıkarmamalıdır. Maske takma konusunda gereken hassasiyeti göstermeyenler uyarılacaktır. Maske takmamakta ısrar edenler etkinlik alanı dışına çıkartılacaktır.

Zorunlu sebeplerle gerçekleşemeyen etkinliklerin, bilet tutarları iade edilir.