Kahve Konserleri: Kahve Kantatı

BİLET AL

Tarih06 Şubat 2022

Kadıköy Belediyesi

Kahve Konserleri yeni yıl ile birlikte Pazar sabahları saat 11.00'de Süreyya Operası’nda yapılacak.

Süreyya Operası Kahve Konserleri'ne, kahve kültürünün ülkemizdeki en eski temsilcisi olan Kurukahveci Mehmet Efendi, 150. yıl kutlamaları kapsamında sanata katkıda bulunmak amacıyla destek veriyor.

Ahmet Hamdi Zafer (şef), Laçin Modiri (tenor), Eda Umay Akan (soprano), Cumhur Görgün (bas-bariton)

Sahneye Koyan: Burak Bilgili

Balkan Barok Orkestrası

1. Keman: Özlem Duygu Dağ, Göknur Bilgin, Sevi Özsoy

2. Keman: Bahar Hoşcan, Batuhan Kaymaz, Barış Kenker

Viyola: Şükrü Öner Dinç, Mustafa Kurt

Viyolonsel: Musa Eren İşkodralı, Batuhan Işık

Kontrbas: Sela Can Dökmeci

Flüt: Çisem Önver Zafer

Piyano: Gizem Alkan

J.S.Bach - “Also hat Gott die Welt geliebt” BWV 68, “Mein gläubiges Herze”, Eda Umay Akan (soprano)

J.S.Bach - “Magnificat” Tenor Arya BWV 243, “Deposuit Potentes”, Laçin Modiri (tenor)

J.S.Bach - "Mer hahn en neue Oberkeet" BWV 212: Bass Arya, "Dein Wachstum sei feste", Cumhur Görgün (bas-bariton)

Telemann - Paris_Quartet no12, “Distrait”

J.S.Bach - Kahve Cantatı, “Schweigt stille, plaudert nicht”, BWV 211

Bir kahvenin 290 yıllık hatırası…

Bach'ın zamanında da kahve kültürü Avrupa’da önemli bir yer tutuyordu. Kahve ayrılmaz bir şekilde Türklerle ile bağlantılıdır. On sekizinci yüzyılın başından itibaren, Türkler tarafından Avusturya Kuşatması sonrası Avrupa’ya getirilen kahve içme kültürü, 18'inci yüzyılın başlarından itibaren tüm Avrupa'da, önce soylu seçkinlere, sonra orta sınıflara yayıldı. Bach’ın yaşadığı Leipzig’de de kahvehaneler vardı. 1702'ten itibaren Gottfried Zimmermann'ın kahvehanesi, şehrin en iyi amatör müzik topluluğu için düzenli performans mekanıydı.Telemann’ın 1702 yılında kurduğu Collegium Musicum adlı topluluk,1732 Yılında J.Sebastian Bach tarafından idare edilmeye başladı.Kahve kantatı, Café Zimmermann'daki konserler için 1734 yılı civarında bestelendi.

Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı bünyesinde, konservatuvar müdürü Prof. Ahmet Hamdi Zafer öncülüğünde 9 Ağustos 2015 yılında kurulan Trakya Ensemble, özellikle Trakya bölgesinde ve Balkanlar'da çok sesli müziğe olan ilgiye cevap verebilmek, oda müziği projeleri yürütmek ve genç müzisyenleri desteklemek amacı ile kurulmuştur.

Trakya Ensemble üyeleri Ahmet Hamdi Zafer (keman), Bahar Hoşcan (keman), Şükrü Öner Dinç (viyola), Musa Eren İşkodrali (viyolonsel), Sela Can Dökmeci (kontrabas) ile ilk konserini 25 Ağustos 2015 tarihinde Yunanistan’ın İskeçe şehrinde düzenlenen Manos Hacidakis Müzik Festivali’nde verdi. Yunanistan, Kosova, Makedonya, Bulgaristan ve Romanya’da konserlerine devam eden grup, ülkemizde de konserler serilerini sürdürmektedir.

Kahve Konserleri ‘Kurukahveci Mehmet Efendi’ sponsorluğunda yapılmaktadır.

Bilet fiyatları: 35-40 TL

Arasız olarak yaklaşık 60 dakika sürecek olan konserin biletleri 30 Ocak’ta satışa çıkacaktır.

Biletler, Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası gişesinden veya bilet.kadikoy.bel.tr  adresinden temin edilebilir.

​Süreyya Operası’nda gişe her gün saat 10.00-18.00 arası, temsil günleri ise temsil başlama saatine kadar açıktır.

Etkinlik sırasında izleyiciler COVID-19 kapsamında alınan kurallara uymalıdır, muhakkak maske takmalı ve konser süresince maskelerini çıkarmamalıdır. Maske takma konusunda gereken hassasiyeti göstermeyenler uyarılacaktır. Maske takmamakta ısrar edenler etkinlik alanı dışına çıkartılacaktır.

Zorunlu sebeplerle gerçekleşemeyen etkinliklerin, bilet tutarları iade edilir.