Kapalı Gözlere Hayat Kolay

Mekan Yeldeğirmeni Sanat

Alt Salon

Kadıköy Belediyesi & Instituto Cervantes

Film Günleri, Yeldeğirmeni Sanat‘ta devam ediyor.

Kadıköy Belediyesi, Instituto Cervantes ortaklığı ile İspanya sinemasından çeşitli örnekleri, Nisan ayı boyunca ücretsiz olarak Yeldeğirmeni Sanat'ta izleyicisiyle buluşturuyor.

"Kapalı Gözlere Hayat Kolay" (Vivir Es Fácil Con Los Ojos Cerrados)

İspanya, 2013, 108 dakika

Yönetmen: David Trueba

Senaryo: David Trueba

Müzik: Pat Metheny

Oyuncular: Javier Cámara, Natalia de Molina, Francesc Colomer, Ramon Fontserè, Jorge Sanz.

1966 yılında Almería’ya İngilizce öğretmek için gelen bir öğretmenin, John Lennon’un “Savaşı Nasıl Kazandım” filminin çekimleri için Endülüs’e gelişi sırasında Juan Carrion Gañán’ın yaşadıklarını, gerçek hayat hikayesinden esinlenlenerek anlatmaktadır. Filmin başlığı Strawberry Fields adlı şarkının sözlerinden ("gözler kapalı yaşamak kolay") alınmıştır.

Albacete’de kendi halinde bir okulda İngilizce öğretmek için Beatles şarkılarını kullanan Liverpool dörlüsünün büyük hayranı Antonio, ünlü şarkıcı ile tanışmak ve kendisinden sıradışı bir istekte bulunmak üzere yola çıkma kararı alır. Yolda, yaşına göre ağır bedeller ödemiş, ailesi ve ülkenin sosyal çevresi tarafından maruz kaldığı cendereden kaçan 20 yaşındaki Belén ile yolları kesişir.

Film orijinal dilinde, Türkçe alt yazılı olarak gösterilecektir.

Ücretsiz