KÜLTÜR SANAT PORTALI

KÜLTÜR SANAT PORTALI

ARA

ETKİNLİKLER

Yazdır -A +A Sayfayı Paylaş

ETKİNLİKLER

Kayıp Adımlar

Kayıp Adımlar

Tiyatro

BİLET AL

Tarih17 Nisan 2024

Saat 20:30

Mekan Alan Kadıköy

Alan Sahne

Alan Kadıköy

Yazan: Denise Bonal  
Çeviren: Damla Kellecioğlu  
Yöneten: Zeynep Özden  
Uyarlama: Bilge Çınar, Efe Eğilmez, Elif Sözer, Zeynep Özden  
Dramaturgi ve Hareket Tasarımı: Elif Sözer  
Dekor: Deniz Saip  
Kostüm: Eylül Candoğan  
Işık: Yasin Gültepe  
Müzik: Emil Tan Erten  
Ses Tasarımı: Ozan Yılmaz  
Video Tasarımı: Haluk Miraç Aykın  
Yönetmen Yardımcısı: Bilge Çınar  
Asistanlar: Tuğçe Semiz, Muhammet Emin Usta  

Oynayanlar: Ayşe Tunaboylu, Başak Meşe, Basma Seiba, Berfin Ertan, Bilge Çınar, Bucan Ekin Şimşek, Gökçe Burcu Zümrüt, Mehmet Okuroğlu, Onur Camcı, Sedat Can Güvenç, Serpil Göral, Ulaş Akşit, Ali Mir Zercek, Muhammet Emin Usta, Tuğçe Semiz 

“Kayıp Adımlar”, Alan Kadıköy’ün ilk prodüksiyonu!

“Vedaların ve elvedaların, acı dolu öykülerin, kopuş kararlarının, muzaffer kaçışların mekânı. Sıcak gözyaşlarının, birleşen ellerin, acele yeminlerin, son gülüşlerin, asla unutulmayacak sözlerin ve ömürlük öpücüklerin mekânı… İşte karşınızda tren garı.”

Moliere ödüllü Fransız yazar Denise Bonal’in 1990’ların sonunda yazdığı Kayıp Adımlar oyunu, bu topraklara uyarlanarak ülkemizde ilk defa seyircisiyle buluşuyor.

“Kayıp Adımlar Salonu” Fransız mimarisinde garlar, adalet sarayları, meclis gibi kamusal binalarda bulunan, içinden geçildiğinde hedefe varılan holü tanımlar. Bekleyişin yarattığı zamansızlığı yansıtan ve dış dünyayla bir geçiş, bir eşik olan bu salon; aynı zamanda muhalefetin, kayıpların, seçil(e)meyenlerin de yeridir.

Oyunumuz, Alan Kadıköy’ün fuayesinden merdivenlerine tüm mekânı bir “Kayıp Adımlar Salonu”na çeviriyor. İzleyiciyi hayali bir tren garında; gidip dönenlerin ve dönmeyenlerin, kavuşup ayrılanların, zorla gönderilenlerin ve gidemeyip kalanların hikayesine tanık olmaya davet ediyor. Garın birbirine bağladığı insanlar, bazen kendilerine, bazen çok uzaklara çeşitli yolculuklara çıkıyorlar.

Hem yoğun bir göç aldığımız hem de çok fazla göç verdiğimiz bugünlerde gitmek ve kalmak, yolun kendisi ve attığımız ya da atamadığımız adımlar üzerine düşünmek için Türkiye’de zaman içinde şehrin ve yurttaşların hafızasından silinmiş olan “Tren Garı”nda buluşuyoruz. 

+13

 

Değerli misafirlerimiz, etkinlikten en az 15 dakika önce gelmenizi, etkinlik sırasında salona giriş çıkış yapmamanızı, salona girmeden önce cep telefonu ve saat alarmlarınızı kapatmanızı, etkinlik sırasında fotoğraf ve film çekimi yapmamanızı önemle rica ederiz.