Mülteciyim İşte Buradayım!

Yönetmenler: Eda Elif Tibet, Enzo Ikah

Yapım Yılı: 2015

Süre: 82 dk.

Kongolu bir müzisyen olan Enzo Ikah’nin İstanbul’daki müzikal yolculuğunu konu alan belgesel aynı zamanda Enzo’nun bir mülteci olarak verdiği sıradışı mücadeleyi aktarmaktadır.

Türkiye’nin ilk legal reggae albümü dahil 5 albümü olan, sinema filmi Kırık Midyeler’de ve Kayıp Şehir dizisinde rol alan, ülke genelinde sayısız konserler veren, konferanslarda öğrencilerle buluşan, çeşitli kanallarda ve mecralarda röportajları yayınlanan Enzo her şeye rağmen, Tarlabaşı’ndaki küçük odasından ayrılmaz. Yeni gelen Suriyeli gençlerle paylaştığı evinde onları hayat için yüreklendiren Enzo, hatıralarını, hayallerini ve vizyonunu aktardığı odasından bizlere seslenir; her insanın hayallerinin peşinden gitmeleri gerektiğini savunur, tüm sınırlara rağmen.

Gösterim, yönetmen ve oyuncuların katılımıyla gerçekleşecektir.

Ücretsizdir.

Film gösterimlerinin düzenleneceği günlerde, saat 19.00’da TESAK’tan (Eski Başkanlık Binası) ve 19.15’te Kadıköy Belediyesi Ana Hizmet Binası B Kapısı’ndan Kadıköy Belediyesi Akademi’ye servis hareket edecektir.