Piyanolu Kuartet Akşamı

W.A. Mozart - Piyanolu Kuartet K. 478 Sol minör

G. Mahler - Piyanolu Kuartet La minör

J. Brahms - Piyanolu Kuartet No. 1 Op. 25 Sol minör

Piyanolu kuartet repertuvarının en sevilen eserleri Süreyya Operası'nda dinleyci ile buluşacak.

Konserin ilk eseri olan W.A. Mozart sol minör piyanolu kuartet, Mozart’ın en çok sevilen oda müziği eserlerinden biri olmuştur.

G. Mahler’in programda yer alan La Minör piyanolu kuarteti, bestecinin Viyana Konservatuvarı’nda öğrenci olduğu (187678) döneminde bestelenmiştir. Tek bölümden oluşan bu eserin, ilk icrası yaklaşık 100 yıl sonra, 1964 yılında New York’ta gerçekleşmiştir.

J. Brahms’ın ilk piyanolu kuvarteti olan Op. 25, 1861 yılında besteci 28 yaşındayken Hamburg’da bestelenmiştir. Brahms’ın en önemli eserlerinden biri olan bu kuvartet aynı zamanda bestecinin bizzat sahnede çalarak yer aldığı ilk oda müziği eseridir.  Eserin, Macar stilinde yazılmış olan “Rondo alla Zingarese” adlı finali, eserin en sevilen ve bilinen bölümüdür.

Bilet fiyatları: 20-25 TL

12 Şubat'ta satışa çıkacak olan biletler, Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası gişesinden veya https://kkm.kadikoy.bel.tr/anasayfa.aspx​ adresinden temin edilebilir.

Zorunlu sebeplerle gerçekleşemeyen etkinliklerin, bilet tutarları iade edilir.