Rüzgar Arpı (Şirin Pancaroğlu & Meriç Dönük)

BİLET AL

Tarih13 Kasım 2017

Şirin Pancaroğlu (arp) & Meriç Dönük (arp)

J.S. Bach - Jesu of Man’s Desiring

J.F. Dandrieu - Les Tourbillons

B. Andres - Parvis

F. Ali-Zadeh - Çal Udi Bu Akşam

F. Ali-Zadeh - Deyişme

B. Uymaz - Rüzgar Arpı / Pamuk Arpı / Buselik Longa

C. Diaz - ‘Caito’  Milonga Por El

G. Dirié - El Arpa del Malevo

Geleneksel Peru Ezgisi - Ama Pisko

Arp tüm medeniyetlerde var olmuş tarihin en eski çalgılarından birisidir. Sesi su sesine benzetilmiş, her daim zerâfetiyle insanı cezbetmiştir. Bundandır ki, arpın uyum sağlayamayacağı müzik kültürü yok denilebilir. 19'uncu yüzyılda Orta Avrupa’da bahçeleri süsleyen rüzgâr arpları, metal tellerinin rüzgârın hareketiyle dile gelmesiyle, bir hoş sadâ yaratmış, insanları büyülemiştir. Rüzgâr arpları hala dünyanın pek çok köşesinde park ve bahçelerde, kimi zamanda bir ses anıt olarak dev ebatlarda açık alanlarda da boy göstermektedir.

Müziğin ucu bucağı olmayan, sınırların ötesinde ve insanlığı kucaklayıcı etkisinden yola çıkarak, 2003 yılından bu yana arp ikilisi olarak konserler veren Şirin Pancaroğlu ve Meriç Dönük, bu konserde Latin Amerika’dan Kafkaslar’a pek çok müzik geleneğinin içerisinde yer alan arpın coşkulu renklerini ve bu zenginliğin doğurduğu âhenkli yolu yansıtan bir repertuvarı dinleyiciyle paylaşacak.

Programda bir vurgu da usta Azeri besteci Frangiz Ali-Zade’ye yapılacak. İki bestesi seslendirilecek olan Frangiz Ali-Zade uzun yıllar Mersin Devlet Konservatuvarı'nda eğitmen olarak görev yapmış, Berlin Hochschüle für Musik’te kompozisyon hocalığına devam eden çok değerli bir besteci. Bu yıl tüm dünyada 50'nci sanat yılı çeşitli konserlerle kutlanması sebebiyle 2000 yılında İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın Şirin Pancaroğlu ve Tine Rehling için sipariş etmiş olduğu “Deyishme” adlı bestesi Türkiye’de ikinci kez icra edilecek.

Bilet fiyatları: 35-40 TL

13 Ekim'de satışa çıkacak olan biletler, Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası gişesinden ve https://kkm.kadikoy.bel.tr/anasayfa.aspx adresinden temin edilebilir.

Zorunlu sebeplerle gerçekleşemeyen etkinliklerin, bilet tutarları iade edilir.