KÜLTÜR SANAT PORTALI

KÜLTÜR SANAT PORTALI

ARA

ETKİNLİKLER

Yazdır -A +A Sayfayı Paylaş

ETKİNLİKLER

Kaza Gecesi

Kaza Gecesi

Sinema

BİLET AL

Tarih08 Kasım 2026

Saat 14:00

Mekan Sinematek/Sinema Evi

Onat Kutlar Sinema Salonu

"Kaza Gecesi" (Accident)

Yönetmen: Joseph Losey

Senaryo: Harold Pinter, Joseph Losey (Nicholas Mosley'nin romanından uyarlama)

Oyuncular: Dirk Bogarde, Stanley Baker, Jacqueline Sassard, Michael York, Vivien Merchant

İngiltere / 1967 / Renkli / DCP / 4K restore

Dil: İngilizce / Türkçe Altyazılı

Süre: 105 dk.

Usta yönetmen Joseph Losey’in en önemli filmlerinden biri kabul edilen ve Cannes Film Festivali’nde Büyük Ödül’ü kazanan Kaza Gecesi, bir trafik kazasıyla açılır ve geriye dönüşlerle bu kazaya zemin hazırlayan ilişkileri anlatır.

Oxford Üniversitesi’nde profesör olan Stephen’ın, öğrencisi Anna’ya aşkı etrafında örülen film, bastırılmış cinsellik, kibir ve rekabet sarmalında yavaş yavaş yükselen gerilimi, sessizlikleri ustaca kullanan kurgusu ve güçlü oyunculuklarıyla klasikler arasına yerleşmiştir.

* Il Cinema Ritrovato ve Cineteca Bologna’ya katkıları için teşekkür ederiz.

 

Sinematek/Sinema Evi biletleri, mobilet.com adresinden satın alınabilir.

Öğrenciler, 65 yaş üstü vatandaşlar, gazi ve engelliler; paso/kart/kimlik göstererek, temsilimizden %50 indirimli yararlanabilirler.

Film gösterimleri esnasında telefonların sesinin kapanmasını, cep telefonu kullanılmamasını, fotoğraf çekilmemesini, filmin video kaydının alınmamasını önemle hatırlatırız.