Oyun İçinde Oyun
Oyun İçinde Oyun
Dans Gösterisi
Alan Sahne
İKSV 29. İstanbul Tiyatro Festivali
Ceren Oran & Moving Borders
Koreografi, Konsept ve Yönetim: Ceren Oran
Ortak Koreografi: Jin Lee, Jihun Choi, Máté Ásboth
Işık Tasarım: Joannis Murböck, Ramona Lehnert
Kostüm ve Sahne Tasarımı: Gudrun Schretzmayer
Dramaturg: Anna Knapp
Teknisyen: Lukas Benda
Dansçılar: Máté Ásbothi, Sascha Paar, Manon Campion
Hayal gücüyle kurulan bir sahne…
Oyun kurallarının her an değişebileceği bir evren düşünün: Üç dansçının enerjisiyle şekillenen sahnede; sıradan bir tabure bir anda köprüye, bir eve ya da hayali bir gemiye dönüşüyor. Zemin lavlara, hava uçuşan nesnelere bürünüyor. Kurallar, birlikte oynarken yeniden yazılıyor.
Ceren Oran & Moving Borders topluluğundan Spiel im Spiel, yani Oyun İçinde Oyun, çocuklar ve onlara eşlik eden yetişkinler için tasarlanmış, eğlenceli ve ritmik bir çağdaş dans performansı. Üç dansçının enerjisiyle sahnede şekillenen gösteri, sözcüklere ihtiyaç duymadan ortak hayal gücünü harekete geçiriyor. Mizah ve fiziksel yaratıcılıkla ilerleyen bu yapı, izleyiciye birlikte oynamanın, düşünmenin ve yeniden hayal etmenin güzelliklerini hatırlatıyor.
Sözsüz ilerleyen bu sahneleme, birlikte oynama fikrini, kuralları değiştirme cesaretini ve yaratıcı işbirliğini merkeze alıyor. Mizah, duygular ve fiziksel yaratıcılık arasında gidip gelen yapı, seyirciye hem bireysel hem kolektif hayal gücünü keşfetme alanı sunuyor.
Gösteri boyunca “oyun nasıl başlar, nasıl sürer, nasıl dönüşür?” soruları etrafında, sözcüklere ihtiyaç duymayan bir anlatı kuruluyor.
Ceren Oran, İstanbul doğumlu bir dansçı ve koreograf. Salzburg’da aldığı çağdaş dans eğitiminin ardından Avrupa, Amerika ve Asya’da koreograf, dansçı ve sound-painting sanatçısı olarak birçok projede yer aldı. 2010’dan bu yana genç izleyicilere yönelik işleriyle tanınan Oran, Münih merkezli topluluğu Ceren Oran & Moving Borders ile çalışmalarını sürdürüyor.
Yaklaşık 40’ sürer; ara yoktur.
“Hiçbir şey sabit değil – bu üçlü, her izleyiciye, kendi anlamını kurmaya davet eden sonsuz bir imge dünyası açıyor.” (Anna Bekke, Tanznetz)
“Gala niteliğinde bir gösteri... Her yaşa hitap eden harika bir yapım.” (Vesna Mlakar, Abendzeitung)
+3
Değerli misafirlerimiz, etkinlikten en az 15 dakika önce gelmenizi, etkinlik sırasında salona giriş çıkış yapmamanızı, salona girmeden önce cep telefonu ve saat alarmlarınızı kapatmanızı, etkinlik sırasında fotoğraf ve film çekimi yapmamanızı önemle rica ederiz.