YAYINLARIMIZ

Dil:Türkçe
ISBN No: 0

Eser Adı: Kadıköy Belediyesi Ulusal Tiyatro Sahne Eseri (Oyun) Yarışması - 2017

Yazarlar: Meltem Uzunkaya, Tekin Özertem, Cihan Çakan, Gafur Rakıcı, Sedat Nuri Kayış, Burak Çapan

Yayınevi: Kadıköy Belediyesi Kültür Yayınları

Türü: Tiyatro

Dil: Türkçe

Basım Tarihi: Mayıs 2018

Sayfa Sayısı: 248

ISBN No: 978-605-81927-3-7

"Bu yarışmalar, tiyatro alanında belki el yordamıyla gezinen genç bir yeteneğe cesaret verecek, belki demlenmiş bir ustaya saygı işareti olacak, belki bir ilk denemenin cevherini ortaya çıkaracak, belki de yürekli bir çıkışa ivme katacaktır. Belki bazı oyunlar kurum tiyatrolarının eşref saatini beklemek zorunda kalacak, bazıları bir havuzda yönetmenini beklemekten yorulacak, bazıları da tiyatrolar tarafından kapışılacaktır, kim bilir? Ama onlar artık gün ışığına çıkmıştır ve oradadırlar.

Kadıköy Belediyesi’ni, Oyun Yazma Yarışması düzenleme, yarışmayı kurumlaştırıp sürekli kılma ve dereceye giren oyunları kitaplaştırma kararlılığını gösterdiği için, 'insana yatırım'daki bu önemli payı için kutlamak gerekir."
(Yücel Erten, Ağustos 2017, İstanbul)