KÜLTÜR SANAT PORTALI

KÜLTÜR SANAT PORTALI

ARA

HABERLER

Yazdır -A +A Sayfayı Paylaş

HABERLER

İstanbul Muhtarlar Federasyonu Başkan Aykurt Nuhoğlu’nu Ziyaret Ettiler.

Alan Kadıköy’de iki yeni sergi

Alan Kadıköy, ikinci sezonunda birbiri ardına iki önemli sergiye ev sahipliği yapıyor.

İlk sezonunda kapılarını Papko / Öner Kocabeyoğlu Koleksiyonu’ndan bir seçkiyle, “20. Yüzyılın Yirmi Modern Türk Sanatçısı II ” sergisiyle açan ve sanatseverlerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Alan Kadıköy, Kadıköy Belediyesi’nin sanatseverleri görsel sanatların en nitelikli yaratıcıları ve yapıtlarıyla buluşturma anlayışı kapsamında iki yeni serginin kapılarını açıyor.

Ali Teoman Germaner “Aloş” (6 Mayıs - 25 Haziran)

Alan Kadıköy’de sanatseverlerle buluşacak iki serginin ilki, geçtiğimiz yıl düzenlenen “XX. Yüzyılın 20 Modern Türk Sanatçısı II” sergisinin bir uzantısı olarak da düşünülebilecek “Aloş” Ali Teoman Germaner Heykel Sergisi.

1934 yılında doğan, bundan beş yıl önce 2018 yılında aramızdan ayrılan Ali Teoman Germaner, ya da kendi taktığı, bilinen adıyla Aloş, 20'nci yüzyıl Modern Türkiye sanatının en önemli heykeltıraşlarından biri olarak kabul ediliyor.

Germaner’in 50'li yılların ikinci yarısından ölümüne değin yaklaşık altmış yıllık bir süreçte ürettiği 53 heykel 70 desen ve 15 gravürden mürekkep yaklaşık 140 yapıtlık seçki sanatçının aile koleksiyonundan serginin tasarımcısı ve küratörü Metin Deniz tarafından bir araya getirildi. Modern sanatımızın büyük ustalarından Aloş aramızdan ayrıldıktan sonra ilk defa bu kadar kapsamlı ve nitelikli bir sergiyle sanatseverlerle buluşuyor.

Kadıköy Belediyesi’nin usta sanatçının genç sanatçı adaylarına esin kaynağı olacağı kadar yetişkinlere de dünya çapında bir sanatçıyla aynı havayı teneffüs etmiş olmanın tadına varma fırsatı vereceğini düşünerek açtığı sergi 6 Mayıs - 25 Haziran tarihleri arasında Pazartesi günleri hariç, haftanın altı günü 11:00 - 21:00 saatleri arasında Alan Kadıköy’de.

Ercan Arslan: “Göz Dinler” (4 Mayıs - 1 Temmuz)

Alan Kadıköy’de açılacak ikinci sergi ise Berlin’de yaşayan ressam Ercan Arslan’ın 25 yıllık çalışmalarından bir seçkiyi kapsayan “Göz Dinler” adlı sergi.

Arslan’ın küratörlüğünü ve sergi tasarımını Metin Deniz’in üstlendiği nitelikli seçkisi Alan Kadıköy için ayrı bir anlam taşıyor. Modern sanatımızın ustalarını farklı kuşaklardan sanatseverlerle buluşturmanın yanı sıra güncel sanatın nitelikli yapıtlarını ve sanatçılarını da destekleme misyonu olan Alan Kadıköy’ün bu anlamdaki ilk sergisi olma niteliğini taşıyan Ercan Arslan’ın “Göz Dinler” adlı seçkisi, ilk bakışta ne kadar yetkin bir isimle karşı karşıya olduğumuzu hissettiren güçlü bir sergi.

Toplam 91 çalışmanın izleyici ile buluştuğu sergide büyük boy yağlı boya ve akrilik tabloların, mürekkep ve lavy desenlerin yanı sıra, sanatçının Gezi olayları sırasında gerçekleştirdiği 17 resim de, Gezi'nin 10'uncu yılı anısına ayrı bir seri olarak sergileniyor.

Renk dokusunun öne çıktığı Ercan Arslan’ın resimlerinin, ilk kez Türkiye'deki sanatseverlerle buluştuğu bu sergide, sanatçıya ait videoları ve onunla yapılmış söyleşileri de izlemek mümkün.

Göz Dinler, 4 Mayıs - 1 Temmuz tarihleri arasında, Pazartesi günleri hariç, haftanın altı günü 11:00 - 21:00 saatleri arasında Alan Kadıköy’de. 

.

 

 


Fotoğraf Galerisi