KÜLTÜR SANAT PORTALI

KÜLTÜR SANAT PORTALI

ARA

HABERLER

Yazdır -A +A Sayfayı Paylaş

HABERLER

İstanbul Muhtarlar Federasyonu Başkan Aykurt Nuhoğlu’nu Ziyaret Ettiler.

Kalamış Yaz Festivali başlıyor

Kadıköy Belediyesi’nin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Kalamış Yaz Festivali başlıyor. 7 Temmuz’da Charlie Chaplin’in “Altına Hücum” filmiyle başlayacak festivalde iki ay boyunca 43 konser, 17 film gösterimi yapılacak.

Kadıköy Belediyesi’nin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Kalamış Yaz Festivali 7 Temmuz Cuma günü başlıyor. 10 Eylül’e kadar sürecek festival kapsamında 43 konser, 17 film gösterimi olmak üzere toplam 60 etkinlik yapılacak. İki ay sürecek festival, açılışını geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Charlie Chaplin filmiyle yapacak. Chaplin’in 1925 yapımı “Altına Hücum” filmine Şef Orçun Orçunsel yönetimindeki Avrasya Filarmoni Orkestrası eşlik edecek.

Kardeş Türküler’den 30. Yıl Konseri

Festivalin +1’in katkılarıyla düzenlenen müzik programında bu yıl hem Türkiye’den hem de yurtdışından önemli isimler dinleyicilerle buluşacak. Caz, klasik müzik, rock, world music, elektronik müzik, hip hop ve popüler müzikten oluşan zengin bir içeriğe sahip festival kapsamında ilk konser, 30. sanat yılını dolduran Kardeş Türküler’in. Karadeniz’den Balkanlara, Mezotopamya’dan Kafkaslara 30 yıl boyunca şarkılaını ve danslarını barış ve kardeşlik için icra eden Kardeş Türküler, 30. yıl konserini de festival kapsamında 8 Temmuz akşamı Kalamış Atatürk Parkı’nda verecek.

Kardeş Türküler’e Seyyal Taner Ve Haig Yazdjian Da Eşlik Edecek

Gruba, Ermeni ve Yunan ezgilerini en iyi yorumlayan sanatçılardan biri olarak anılan Haig Yazdjian ile popüler müzik tarihinin en önemli isimlerinden biri olan Seyyal Taner eşlik edecek.

Dünyanın Müziği Kalamış’ta

Caz, klasik müzik, rock, popüler vb. olmak üzere oldukça zengin içeriğe sahip festivalin konser ayağında sahne alacak bazı isimler şöyle: Kamil Erdem, The Ringo Jets & Ülkü Aybala Sunat, Tutuğ Aydınoğlu & Heritage Ensemble, Canola, İstanbul Flüt Ensemble, Trio La Nina, Elis Dubas & Ricardo Moyano, Lalalar, Ceza, Hedonutopia, Piatango feat. Selmin Artemiz, Selen Gülün, Nilüfer Verdi, Can Gox, Ari Barokas & Gülinler, Zuhal Olcay, Trio La Nina, Badem, Kalben, Janet & Jak Esim, Emin Fındıkoğlu +12.

Festivale yurtdışından katılacak isimler arasında ise Shantel, Hollanda çıkışlı Tootard, Flamenko’nun yaşayan efsanelerinden Capullo de Jerez, yine İspanya’nın yükselen isimlerinden Angeles Toledano, Uruguay’ın efsane tangocularından Nelson Pino yer alıyor.

Yıldızlar Altında Sinema Keyfi

Festivalin film gösterimi ayağı bu yıl da Sinematek/Sinema Evi’nin seçkisinden oluşan gösterimlerden oluşuyor. Kurukahveci Mehmet Efendi’nin desteğiyle 6 Eylül’e kadar sürecek film gösterimleri kapsamında, 17 film izleyiciyle buluşacak. Çarşamba ve Pazar günleri saat 21.00’de olan gösterimler, Charlie Chaplin’in sessiz klasiklerinden Altına Hücum ile başlayacak. Sinir Krizinin Eşiğindeki Kadınlar, Kızıl Gökyüzü, Mad Max, Şahane Hayat, Ah Güzel İstanbul, Chico ile Rita festivalde gösterilecek kült filmlerden bazıları.

Kalamış Yaz Festivali 10 Eylül akşamı düzenlenecek Münir Nurettin Selçuk gecesiyle son bulacak.

“Kadıköy’den Hayatı Güzelleştirmeye Devam”

Kalamış Yaz Festivali’ne dair konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı şunları söyledi:

“Kalamış Yaz Festivali’ni üç yıl önce ‘Kalamış sahili halkındır’ sloganıyla başlatmıştık.  Ne kadar haklı olduğumuzu gördük. Çünkü her iki festivalimize de yüz binler katıldı. Onlarca konser yapıldı, film izlendi.  Yüz binlerin ilgisi, buradan aldıkları keyif Kalamış sahilinin halka ait olması gerektiğinin kanıtıdır. İki yıl içinde Kalamış Yaz Festivali, sadece Kadıköylüler için tüm İstanbullular için önemli kültür etkinliklerinden biri oldu. Bu yıl üçüncüsü gerçekleşecek olan festivalde yine çok değerli sanatçılarımız sahne alacak, çok güzel filmler izleyeceğiz. Kültür ve sanat toplumsal dönüşümü ve gelişimi sağlarken doğal olarak da hayatı güzelleştirir. Biz yaz boyu düzenleyeceğimiz kültür- sanat etkinlikleriyle Kadıköy’den hayatı güzelleştirmeye devam edeceğiz.”

Kalamış Yaz Festivali’nde gerçekleşecek etkinliklerin bilet fiyatları bu yıl 50 TL. olarak belirlendi. Sanatseverler, festival biletlerini (kişi başına en fazla 2 adet olmak üzere) Mobilet’in web sitesi ile aplikasyonu üzerinden temin edebilir. Sanatseverler bilet satış seçenekleri arasında yer alan “Sokak Hayvanlarına Yardım”, “Okutan Kadıköy Projesi” veya “Yenidoğan Destek” paketini seçerek dayanışmanın bir parçası olabiliyor. Yardım paketi biletleri bu yıl 100 TL olarak belirlendi.

https://mobilet.com/tr


Fotoğraf Galerisi