Aleksandar Serdar

Tarih13 Kasım 2024

Kadıköy Belediyesi

Aleksandar Serdar (piyano)

Aleksandar Serdar, Monza, Carlo Zecchi, Vercelli (İtalya), ABD'de Palm Beach ve Cincinnati, Tel Aviv'de Arthur Rubinstein (4.'lük ödülü) dahil olmak üzere birçok uluslararası ödüle layık görüldü.

Piyanistin 1998 yılında EMI Classics tarafından piyasaya sürülen CD'si basından büyük ilgi gördü. İkinci çift diski Aralık 2004'te piyasaya sürüldü. Sırp diskografi evi PGP için Barok repertuvarı, Çaykovski Mevsimleri ve F. Chopin'in eserlerinin yer aldığı CD'ler kaydetti.

Sanatçı 1999'dan beri Belgrad'daki (Sırbistan) Müzik Akademisi'nde kıdemli profesördür. 2016 yılından itibaren de Ljubljana Müzik Akademisi'nde profesör olarak çalışmaktadır.

Aleksandar Serdar ulusal ve uluslararası piyano yarışmalarında çok defa jüri üyesi olarak yer almıştır.

L.v. Beethoven - Piyano Sonatı Fa Minör, Op. 57

L.v. Beethoven - Piyano Sonatı No. 2 Op. 27

D. Scarlatti - 5 Sonat

F. Chopin - Ballad No 1 Op. 23 ve No. 4 Op. 52

Konserin biletleri mobilet.com adresinden temin edilebilir.

Süreyya Operası gişesi yalnızca KBSO etkinliklerinin olduğu Çarşamba günleri, 12.00-20.00 saatleri arasında açılır.