Geveze Piyanist: Piyanonun Cambazları
Geveze Piyanist: Piyanonun Cambazları
Konser
Kadıköy Belediyesi
Geveze Piyanist: Emir Gamsız
Besteciler: Chopin, Liszt, Rachmaninoff
Teknik ekip: Ceren Yadikar, İpek Özkuyumcu, Berke Yıldırım, Bahadır Yıldırım, Nesrin Salihoğlu, Kağan Samesti
Temsil süresi 15 dakika ara ile birlikte yaklaşık 2 saattir. 7 yaş ve üzeri herkes için uygundur.
Geveze Piyanist: Piyanonun Cambazları programında Emir Gamsız üstün piyanistik yetenekleriyle tanınmış besteciler Chopin, Liszt ve Rachmaninoff’un eserlerini çalıyor.
Çocuk ve gençler için etkinliklerde alışılmamış düzeyde teknik güçlük içeren, renkli ve etkileyici eserlerden oluşan bir program bu. Ancak bu konser yalnızca “zor” olanın peşinde değil. Dinleyici sadece eserleri dinlemekle kalmayıp; Chopin, Liszt ve Rachmaninoff’un eser bestelerken neyi neden yaptığını ve müziklerinin arkasındaki düşünce ve hikayeleri de öğreniyor.
Emir Gamsız, konser boyunca şu soruların cevaplarını anlatıyor:
• Chopin’i Liszt ve Rachmaninoff’tan ayıran şey nedir?
• Liszt piyanoda nasıl bambaşka bir dünya kurar?
• Rachmaninoff’un müziği neden bu kadar yoğun ve güçlü hissedilir?
7 yaş ve üzeri, okumayı bilen çocuklar ve gençler için bu konser piyano ile ilgili sorularına cevap niteliğinde. Yetişkin dinleyiciler içinse, virtüözitenin yalnızca hız ve güç değil; renk, karakter ve hayal gücü meselesi olduğunu hatırlatan bir muhabbetli konser.
Hangi yaşta olursa olsun, dinleyiciler için müzik yoluyla "zor" olanla "güzel" olanın birlikteliğini tecrübe etmek için eşsiz bir fırsat. Piyanonun Cambazları, bir konser olmanın yanısıra; dinleyerek, anlayarak ve karşılaştırarak zenginleşeceğimiz bir deneyim.
Program:
- Sergei Rachmaninoff (1873-1943)
Op.3 - Prelüd, “Moskova’nın Çanları"
Op.32 - Prelüd No.12
Op.23 - Prelüd No.5, “Marş”
- Franz Liszt (1811-1886)
S.145 - Konser Etüdü No.2, “Cinlerin Dansı (Gnomenreigen)”
S.215 - Unutulmuş Vals No.1 (1881)
S.214a - Madam Pelet-Narbonne’un Atlıkarıncası
S.141 - Paganini Etüdü No.5, “Av”
S.139 - Transandantal Etüt No.8, “Vahşi Av”
- ARA -
- Frédéric Chopin (1810-1849)
Op.Posthume - İlk Polonez (7 yaş eseri)
Op.7, No.3 - Mazurka No.7
Op.29 - Impromptu (Doğaçlama) No.1
Op.Posthume - Vals No.16
Op.64, No.1 - Vals No.6, “Miniskül"
Op.28 - Prelüd No.4 - Largo
Op.28 - Prelüd No.10 - Allegro molto
Op.28 - Prelüd No.20 - Largo
Op.25 - Etüt No.9, “Kelebek”
Op.25 - Etüt No.4, “Büyük adım”
Op.25 - Etüt No.2, “Arı”
Op.10 - Etüt No.12, “İhtilâl”
Op.10 - Etüt No.5, “Siyah tuş”
Op.10 - Etüt No.4, “Lâv seli”
+8
Konserin biletleri mobilet.com adresinden temin edilebilir.
Süreyya Operası gişesi yalnızca KBSO etkinliklerinin olduğu Çarşamba günleri, 12.00-20.00 saatleri arasında açılır.
7 yaşından küçük izleyicilerimiz çocuk temsilleri dışındaki temsillere alınmamaktadır.
Temsilden en az 15 dakika önce gelmenizi, temsil başladıktan sonra ve temsil sırasında salona giriş çıkış yapmamanızı, salona girmeden önce cep telefonu ve saat alarmlarınızı kapatmanızı, temsil sırasında fotoğraf ve film çekimi yapmamanızı önemle rica ederiz.