Kadıköy Belediyesi Cumhuriyet'in 100. Yılı Özel Konseri

Kadıköy Belediyesi

Orkestra Şefi: İbrahim Yazıcı
Koro Şefi: Volkan Akkoç

Cumhuriyet Türkiyesi’nde hızla oluşan kültürel, ekonomik, sosyal yeniliklerin içinde yüksek sanat yaratıcılığına da özel bir yer verilmiştir. Müzik ve sahne sanatları da Cumhuriyet yönetiminin bu özel ilgisi ve oluşturduğu kurumsal düzenlemelerle yeni Türkiye’nin sanat hayatını canlandırmıştır. Kısa bir sürede çağdaş çok sesli müzik, dramatik/lirik sahne eserleri toplumla buluşturulmuş, evrensel klasik ve modern sanat literatürünün yanı sıra azımsanmayacak bir yerli müzik ve dramatik eser repertuvarı da meydana gelmiştir.

“Türkiye” Rapsodik Kantatı

Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası, cumhuriyetin 100'üncü yılını kurucuların yaratıcılığa verdikleri önemin bilinciyle yeni bir müzik eseriyle kutlamayı amaçladı. Değerli sanatçı Turgay Erdener’in orkestra ve koro için bestelediği eserin sözlerini şair ve yazar Turgay Fişekçi yazdı. Kadıköy Belediyesi’nin ısmarlaması üzerine bestelenen “Türkiye” Rapsodik Kantatı’nın ilk icrası, Cumhuriyet tarihinin iki değerli bestecisi Ferit Alnar ve Ferit Tüzün’ün eserleriyle birlikte Süreyya Operası’nda İstanbul dinleyicisiyle buluşacak.

Turgay Erdener - "Türkiye", Rapsodik Kantat  (şiir: Turgay Fişekçi) - İlk seslendiriliş, Kadıköy Belediyesi siparişi
Ferit Alnar - Prelüd ve 2 Dans
Ferit Tüzün - Esintiler

Biletler, mobilet.com adresinden temin edilebilir.

Süreyya Operası gişesi yalnızca KBSO etkinliklerinin olduğu Pazartesi günleri, 12.00-20.00 saatleri arasında açılır.