KBSO Ulusal Beste Yarışması Final Konseri Ve Ödül Töreni

BİLET AL

Tarih04 Aralık 2023

Kadıköy Belediyesi

Hezarfen Ensemble: Özcan Ulucan (keman), İmge Tilif (keman), Ulrich Mertin (viyola), Ozan Tunca (viyolonsel)

Final konserini dinleyeceğiniz bu yarışma; Kadıköy Belediyesi’nin ülkenin sanat ve kültür hayatını zenginleştirmek, bu çerçevede çoksesli çağdaş Türk müziği alanında evrensel düzeyde müzik diliyle yazılmış müzik yaratıcılığını teşvik etmek ve böylece yerel çağdaş Türk oda müziği repertuvarına yeni eserler kazandırmak düşüncesiyle düzenlediği Ulusal Beste Yarışmasılarının yedincisidir.

Bu konserde dinleyeceğiniz Yaylı Çalgılar Dörtlüsü için yazılmış dört eser yarışma jürisi Cihat Aşkın, Oğuzhan Balcı, Turgay Erdener, Oğuzhan Kavruk, Özkan Manav ve Hasan Uçarsu tarafından finalde seslendirilmek üzere seçilmiş ve aynı gece jüri tarafından değerlendirilerek derecelendirilecektir.

Eserlerin bu ilk icrası, Türkiye’de modern müziğin ileriye taşınmasında önemli bir rol oynayan ve Avrupa’daki festivallerde verdiği konserlerle uluslararası alanda tanınırlığını artıran çağdaş müzik topluluğu Hezarfen Ensemble’ın Yaylı Çalgılar Dörtlüsü tarafından seslendirilecektir.

Konserin biletleri mobilet.com adresinden temin edilebilir.

Süreyya Operası gişesi yalnızca KBSO etkinliklerinin olduğu Pazartesi günleri, 12.00-20.00 saatleri arasında açılır.