KÜLTÜR SANAT PORTALI

KÜLTÜR SANAT PORTALI

ARA

ETKİNLİKLER

Yazdır -A +A Sayfayı Paylaş

ETKİNLİKLER

Medya ve Ötekileştirme

Medya ve Ötekileştirme

Söyleşi

Tarih07 Kasım 2018

Saat 18:30

Mekan Tarih, Edebiyat ve Sanat Kütüphanesi

Konferans Salonu

TESAK Çarşamba Akşamüstü Söyleşileri: Felsefe, Etik ve İnsan Hakları

Konuşmacı: Prof. Dr. Yasemin İnceoğlu (Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi emekli öğretim üyesi)

Medya ve iletişim alanında çalışmalarıyla tanıdığımız, bu alanda 10'u aşkın kitabı, çok sayıda uluslararası-ulusal makalesi ve yürüttüğü projeleri bulunan Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. İnceoğlu’nun yapacağı bu konuşma; önyargılar, kalıp yargılar, ayrımcılık, nefret söylemi ve ötekileştirmenin medya aracılığıyla yeniden üretilmesi üzerine.

Medyanın kendi gündemini yaratırken kullandığı söylem çoğu zaman “ötekileştirme”ye yol açar. Bu konuşma; farklılıklara saygı, ortak yaşama kültürü, demokrasi, insan hakları kavramlarının altını çiziyor. Barış dilinin tesisinde rolü olan bir medya mümkün mü?

1961'de İstanbul doğan Yasemin İnceoğlu, İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden mezun olmuş (1983), 1984-2004 yılları arasında çalıştığı Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde tamamlamış olduğu yüksek lisans ve doktorasının ardından, aynı kurumdan doçentlik (1993) ile profesörlük (1999) unvanlarını almıştır.

İLAD (İletişim Araştırmaları Derneği), UNESCO ve Amerikan Biyografi Enstitüsü gibi kuruluşlara üye olmasının yanı sıra, Avrupa Konseyi’nin “medya okuryazarlığı” toplantılarına ‘Avrupa Komisyonu Uzmanı’ olarak katılan İnceoğlu, Columbia Üniversitesi (1994) ve Salzburg Seminerleri'ne (2003) ve son olarak da 2014 yılında Yeni Delhi Üniversitesi Medya Çalışmaları Merkezi'ne konuk öğretim üyesi olarak davet edilip ders ve seminerler verdi. Medeniyetler İttifakı ve UNESCO toplantılarında uluslararası bildiriler sunan İnceoğlu, İngilizce, İtalyanca ve Fransızca bilmektedir.

Gazetecilik Geliştirme Derneği'nin kurucu üyesi, Medya Tekzip Merkezi, Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği danışma kurulu üyesi, Doğan Yayın İlkeleri Kurulu danışma üyesidir. Ayrıca Umut Vakfı ile Uluslararası Şeffaflık Derneği'nin yönetim kurulu üyesidir. Sosyal Değişim Derneği'nin Nisan 2010'da tamamlanan ‘Ulusal Basında Nefret Suçları:10 Yıl, 10 Örnek’ adlı kitap projesinin danışma kurulu üyesidir. Kültür sanat merkezi Garaj İstanbul’un bireysel destekçisi ve İstanbul Kadın ve Kültür Vakfı'nın mütevelliler heyeti ve kurucu üyesi olan İnceoğlu, aynı zamanda Türkiye'nin tek Fransızca gazetesi Aujourd'hui la Turquie gazetesinin de yayın kurulu üyesidir.

Ücretsiz